wtorek, 8 kwietnia 2014

Bake a cheesecake!


Przyszła wiosna, a z nią czas na sernik z owocami :) Onomonomom! Pyszny i szybki w przygotowaniu!

SPÓD:
* 200 g herbatników
* 100 g masła
MASA SEROWA:
* 1 kg mielonego twarogu
* 5 jajek
* 50 g masła
* 125 ml śmietany kremówki 30 %
* szklankę cukru
* 2 opakowania budyniu waniliowego
DODATKOWO:
* truskawki, maliny, jagody i dwie galaretki truskawkowe



                                                          


Zacznij od przygotowania dolnej warstwy. Roztop i ostudź masło. Wymieszaj z drobno pokruszonymi herbatnikami. Okrągłą tortownicę posmaruj masłem i posyp bułka tartą, nic się nie przypali :)

Teraz masa serowa. Oddziel białka od żółtek, prosta sprawa ;) Żółtka zmiksuj na gładką masę z twarogiem, masłem, kremówką, cukrem i budyniami. Radzę założyć jakiś stylowy fartuszek :) Ubij białka na sztywno i dodaj do masy serowej. Całość wlej do tortownicy wyłożonej ciasteczkami. Wstaw do piekarnika  na 90 minut (160 stopni). Po wystudzeniu ułóż owoce.






Przygotuj galaretkę według przepisu na opakowaniu. Wystudź i włóż do zamrażalnika na około 30 minut. Kiedy galaretka będzie odpowiedniej konsystencji, zalej sernik. Jeszcze trzy godziny w lodówce i możesz jeść!                                                                    

Potem koniecznie idź na rower albo fitness ;)
Smaczneeeeeego!

Zapraszam do polubienia! Faceebook 
Patrycja


English

Winter is gone! Finally! Spring time means cheesecake with fruits. Yummy and easy to prepare <3

CRUST :
* 200 g biscuits
* 100 g butter
 CHEESE PASTE :
* 1 kg minced cheese
* 5 eggs
* 50 g butter
* 125 ml double cream (30 %)
* one glass of sugar
* 2 vanilla blancmanges
 AND :
* strawberries, raspberries, blackberries and two strawberry jellies

                                                                                        
                                  How to prepare it?

Start with the bottom layer. Melt butter and wait until it cools down. Meanwhile, crush biscuits and combine them with the butter. Spread springform pan with margarine and sprinkle it with breadcrumbs to prevent the cake burning. Put the crust in the bottom of the springform. Gently press down on the crumbs using your fingers, until the crumbs are a nice even layer.

Next, prepare cheese paste. Separate eggs yolks from white, that’s easy ;) Combine yolks with minced cheese, butter, double cream and blancmange powder until smooth. My advice is to put on apron before you start ;) Then, beat egg whites and add them to the cheese paste. Mix carefully. Pour filling over the crust. Preheat oven up to 170 degrees and bake for 90 minutes. Chill it completely and top with your favourite fruits!



Meanwhile, prepare jelly following packet directions. Set is aside to cool to room temperature and then refrigerate until it starts to thicken. Pour jelly over cheesecake. Let it set in the fridge for three hours and only then it’s ready to eat ;)


 
Thanks for reading! Hope you like it :)

If so, follow my blog or find me on Facebook!

Write to you soon,
Patrycja

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz