Przyszła wiosna, a z nią czas na sernik z owocami :) Onomonomom! Pyszny i szybki w przygotowaniu!
SPÓD:
* 200 g herbatników
* 100 g masła
MASA SEROWA:
* 1 kg mielonego twarogu
* 5 jajek
* 50 g masła
* 125 ml śmietany kremówki 30 %
* szklankę cukru
* 2 opakowania budyniu waniliowego
DODATKOWO:
* truskawki, maliny, jagody i dwie galaretki truskawkowe
Zacznij od przygotowania dolnej warstwy. Roztop i ostudź masło. Wymieszaj z drobno pokruszonymi herbatnikami. Okrągłą tortownicę posmaruj masłem i posyp bułka tartą, nic się nie przypali :)
Teraz masa serowa. Oddziel białka od żółtek, prosta sprawa ;) Żółtka zmiksuj na gładką masę z twarogiem, masłem, kremówką, cukrem i budyniami. Radzę założyć jakiś stylowy fartuszek :) Ubij białka na sztywno i dodaj do masy serowej. Całość wlej do tortownicy wyłożonej ciasteczkami. Wstaw do piekarnika na 90 minut (160 stopni). Po wystudzeniu ułóż owoce.

Przygotuj galaretkę według przepisu na opakowaniu. Wystudź i włóż do zamrażalnika na około 30 minut. Kiedy galaretka będzie odpowiedniej konsystencji, zalej sernik. Jeszcze trzy godziny w lodówce i możesz jeść!
Smaczneeeeeego!
Zapraszam do polubienia! Faceebook
Patrycja
Winter is gone! Finally! Spring time means cheesecake with fruits. Yummy and easy to prepare <3
CRUST :
* 200 g biscuits
* 100 g butter
CHEESE PASTE :
* 1 kg minced cheese
* 5 eggs
* 50 g butter
* 125 ml double cream (30 %)
* one glass of sugar
* 2 vanilla blancmanges
AND :
* strawberries, raspberries, blackberries and two strawberry jellies
Start with the bottom layer. Melt butter and wait until it cools down. Meanwhile, crush biscuits and combine them with the butter. Spread springform pan with margarine and sprinkle it with breadcrumbs to prevent the cake burning. Put the crust in the bottom of the springform. Gently press down on the crumbs using your fingers, until the crumbs are a nice even layer.
Next, prepare cheese paste. Separate eggs yolks from white, that’s easy ;) Combine yolks with
minced cheese, butter, double cream and blancmange powder until smooth. My advice is to put on apron
before you start ;) Then, beat egg whites and add them to the cheese paste. Mix carefully. Pour filling over the crust. Preheat oven up to 170 degrees and bake for 90 minutes. Chill it completely and top with your favourite fruits!
Meanwhile, prepare jelly following packet directions. Set is aside to cool to room temperature and then refrigerate until it starts to thicken. Pour jelly over cheesecake. Let it set in the fridge for three hours and only then it’s ready to eat ;)
Thanks for reading! Hope you like it :)
If so, follow my blog or find me on Facebook!
Write to you soon,
Patrycja
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz